Raitisilmasuodattimen vaihto – Opas

Raitisilmasuodatin, joka tunnetaan myös nimellä kabiinisuodatin, suodattaa ilmaa, joka pääsee auton matkustamoon ilmastointi- ja lämmitysjärjestelmän kautta. Se suodattaa epäpuhtaudet, kuten pölyn, siitepölyn ja muut ilman epäpuhtaudet. Tässä on perusopas raitisilmasuodattimen vaihtamiseen.

Tarvittavat työkalut ja tarvikkeet:

  1. Uusi raitisilmasuodatin (sopiva malli autollesi)
  2. Ruuvimeisseli tai muu työkalu (riippuen autosi suodattimen sijainnista)
  3. Käsineet

Työvaiheet:

  1. Valmistelu: Varmista, että auto on sammutettu.
  2. Löydä suodattimen sijainti: Suodattimen sijainti vaihtelee automallien välillä. Useimmiten se sijaitsee hansikaslokeron takana tai moottoritilassa lähellä tuulilasia. Tarkista autosi käyttöohjekirjasta tarkka sijainti.
  3. Avaa suojus/lokero: a. Jos suodatin on hansikaslokeron takana: Avaa hansikaslokero ja irrota se yleensä painamalla sen sivuja sisäänpäin tai irrottamalla tukitangot, jotta pääset käsiksi suodattimeen. b. Jos suodatin on moottoritilassa: Suodatin saattaa olla sijoitettuna muoviseen koteloon, joka avataan irrottamalla klipsit tai ruuvit.
  4. Poista vanha suodatin: Vedä vanha suodatin ulos suodatinkotelosta. Huomaa suodattimen asento, kun vedät sen ulos; uuden suodattimen on asetuttava samalla tavalla.
  5. Aseta uusi suodatin: Työnnä uusi suodatin koteloon varmistaen, että se asettuu samalla tavoin kuin vanha suodatin.
  6. Kiinnitä suojus/lokero: a. Jos suodatin oli hansikaslokeron takana: Aseta hansikaslokero takaisin paikalleen ja varmista, että se lukkiutuu paikalleen oikein. b. Jos suodatin oli moottoritilassa: Kiinnitä suodatinkotelo takaisin paikalleen ja varmista, että kaikki klipsit ja ruuvit ovat tiukasti paikallaan.
  7. Tarkista työ: Varmista, että kaikki on asennettu oikein ja että mikään ei estä ilman virtausta.

Huomio: Raitisilmasuodattimen sijainti ja vaihtoprosessi voivat vaihdella automalleittain. On suositeltavaa tarkistaa auton käyttöohjekirja tai kysyä valtuutetulta korjaamolta.

Muista aina työskennellä turvallisesti ja käyttää suojavarusteita. Jos et ole varma toimenpiteestä, ota yhteyttä ammattilaiseen tai korjaamoon.

Translate »