Ilmansuodattimen vaihto – Opas

Ilmansuodattimen tehtävänä on estää epäpuhtaudet, kuten pöly ja lika, pääsemästä moottoriin. Suodattimen vaihtaminen säännöllisesti auttaa moottoria toimimaan tehokkaasti ja vähentää kulumista. Tässä on perusopas ilmansuodattimen vaihtamiseen autossa.

Tarvittavat työkalut ja tarvikkeet:

 1. Uusi ilmansuodatin (sopiva malli autollesi)
 2. Ruuvimeisseli tai avainsarja (riippuen autosi rakenteesta)
 3. Käsineet

Työvaiheet:

 1. Valmistelu: Varmista, että auto on sammutettu ja konepelti on kunnolla tuettu.
 2. Etsi ilmansuodattimen kotelikko: Kotelikko sijaitsee yleensä moottoritilassa ja se on yleensä muovinen tai metallinen laatikko. Jos et ole varma, miltä se näyttää, tarkista autosi käyttöohjekirjasta.
 3. Avaa kotelikko: Useimmissa autoissa kotelikko on kiinni muutamalla ruuvilla tai klipsillä. Käytä ruuvimeisseliä tai avainsarjaa tarvittaessa.
 4. Poista vanha suodatin: Nosta vanha ilmansuodatin varovasti pois kotelikosta.
 5. Tarkista kotelikko: Ennen uuden suodattimen asentamista, tarkista kotelikon sisältö. Jos näet roskia tai lehtiä, poista ne.
 6. Aseta uusi suodatin paikalleen: Aseta uusi ilmansuodatin kotelikkoon varmistaen, että se asettuu tasaisesti ja oikein paikalleen.
 7. Sulje kotelikko: Kiinnitä kotelikko takaisin paikalleen ja kiristä ruuvit tai klipsit.
 8. Tarkistus: Varmista, että kotelikko on kiinni kunnolla ja että mitään työkaluja tai roskia ei ole jäänyt moottoritilaan.
 9. Lopuksi: Sulje konepelti.

Huomio: Suodattimen sijainti ja kiinnitysmenetelmä saattavat vaihdella eri automallien välillä. On suositeltavaa tarkistaa auton käyttöohjekirja tai kysyä valtuutetulta korjaamolta.

Muista aina työskennellä turvallisesti ja käyttää suojavarusteita. Jos et ole varma toimenpiteestä, ota yhteyttä ammattilaiseen tai korjaamoon.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

The maximum upload file size: 2 Gt. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive, code, other. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop files here

Translate »