Pallonivelen vaihto – Opas

Huomio: Ennen aloittamista, varmista että olet perehtynyt autosi valmistajan ohjeisiin ja suosituksiin. Pallonivelen vaihto saattaa olla monimutkainen toimenpide ja vaatii usein tarkkuutta ja erityisiä työkaluja.

Tarvittavat työkalut ja tarvikkeet:

Ota kotoa mukaan tai hanki kaupasta

 1. Uusi pallonivel (varmista oikea tyyppi ja malli autollesi)
 2. Käsineet
 3. Suojalasit

Löytyy Easy Garagen hallista

 1. Saksinostin (kuten Easy Garagen halleista löytyvät mallit) tai tunkki ja tukijalat
 2. Ristikkoavain tai pulttipyssy renkaan pulttien irrottamiseen
 3. Pallonivelen irrottaja tai vasara ja meisseli
 4. Momenttiavain

Työvaiheet:

 1. Valmistelu: Varmista, että auto on turvallisesti parkissa tasaisella alustalla. Laita vaihde päälle (manuaalivaihteisissa) tai ”P” -asentoon (automaattivaihteisissa).
 2. Nostaminen: Aseta saksinostin tai tunkki auton alle asianmukaisiin nostopisteisiin ja nosta auto ylös. Jos käytät tunkkia, aseta tukijalat turvallisesti alle. Tutustu nostimen ohjeisiin huolella ennen nostoa!
 3. Renkaan irrotus: Irrota renkaan pultit ristikkoavaimella tai pulttipyssyllä ja poista rengas.
 4. Pallonivelen irrotus: Vapauta ohjausvarren ja napayksikön välinen pultti tai mutteri. Käytä pallonivelen irrottajaa tai vasaraa ja meisseliä varovasti irrottaaksesi pallonivelen. Ole varovainen, ettei roiskeita tai sirpaleita lennä silmiin. Käytä suojalaseja.
 5. Uuden pallonivelen asennus: Aseta uusi pallonivel paikalleen ja kiinnitä se ohjausvarren ja napayksikön väliin. Kiristä pultti tai mutteri momenttiavaimella valmistajan ohjeiden mukaiseen momenttiin.
 6. Renkaan asennus: Aseta rengas takaisin paikalleen ja kiristä renkaan pultit käsivaralta. Laske auto alas saksinostimella tai tunkilla ja kiristä pultit lopullisesti ristikkoavaimella.
 7. Tarkistus: Tarkista, että pallonivel on kunnolla kiinni ja liikkuu sujuvasti. Aja varovasti ja tarkkaile mahdollisia outoja ääniä tai tärinää, jotka voisivat viitata ongelmiin.
 8. Viimeistely: On suositeltavaa tehdä nelipyöräsuuntaus pallonivelen vaihdon jälkeen, jotta varmistetaan auton oikea ohjauskulma ja renkaiden tasainen kuluminen.

Muista aina noudattaa turvallisuusohjeita ja käyttää oikeita työkaluja. Jos et ole varma toimenpiteestä, ota yhteyttä ammattilaiseen tai korjaamoon.

Translate »