Jäähdytysnesteen vaihto – Opas

Jäähdytysnesteen vaihtaminen on tärkeä ylläpitotoimenpide, joka auttaa varmistamaan, että autosi moottori pysyy oikeassa lämpötilassa ja toimii tehokkaasti. Tässä on yksinkertainen opas jäähdytysnesteen vaihtamiseen:

Tarvittavat työkalut ja tarvikkeet:

 1. Uusi jäähdytysneste (varmista autosi valmistajan suositukset)
 2. Säiliö vanhan nesteen keräämiseen
 3. Suppilo
 4. Käsineet
 5. Suojalasit
 6. Avainsarja tai ruuvimeisseli (riippuen autosi rakenteesta)

Työvaiheet:

 1. Valmistelu: Varmista, että auto on jäähtynyt ennen toimenpidettä. Kuumaa nestettä voi purkautua paineen alla, mikä voi aiheuttaa palovammoja.
 2. Avaa säiliön korkki: Avaa jäähdytysnestesäiliön korkki hitaasti ja varovasti, jotta mahdollinen paine pääsee purkautumaan.
 3. Tyhjennä vanha neste: Etsi jäähdyttimen tyhjennysproppu, joka sijaitsee yleensä jäähdyttimen alaosassa. Aseta keräyssäiliö alle ja avaa proppu. Anna nesteen valua säiliöön. Käytä tarvittaessa avainsarjaa tai ruuvimeisseliä.
 4. Sulje proppu: Kun kaikki neste on valunut ulos, kierrä tyhjennysproppu takaisin paikalleen ja kiristä kunnolla.
 5. Lisää uusi jäähdytysneste: Käytä suppiloa ja kaada uusi jäähdytysneste säiliöön. Jatka täyttämistä, kunnes neste saavuttaa maksimitason.
 6. Käynnistä auto: Avaa hallin ovi, jotta pakokaasut poistuvat tilasta. Käynnistä moottori ja anna sen lämmetä normaalilämpötilaan. Tämä auttaa ilmaa poistumaan järjestelmästä. Tarkkaile lämpömittaria varmistaaksesi, ettei moottori ylikuumene.
 7. Tarkista nestetaso: Sammuta moottori ja anna sen jäähtyä hetki. Tarkista jäähdytysnesteen taso ja lisää tarvittaessa.
 8. Lopuksi: Kierrä korkki takaisin paikalleen ja tarkista vielä kerran, että kaikki proput ja liittimet ovat tiukasti kiinni. Vie vanha jäähdytysneste kierrätykseen tai hävitä se asianmukaisesti. Voit jättää sen meille kierrätykseen, jos olet maksanut kierrätysmaksun.

Huomio: Jäähdytysjärjestelmän ilmausprosessi voi vaihdella eri automallien välillä. Joissakin autoissa voi olla erityisiä ilmausventtiilejä tai muita menetelmiä. Tarkista aina autosi käyttöohjekirjasta tai valmistajan ohjeista tarkemmat tiedot.

Muista aina noudattaa turvallisuusohjeita ja käyttää suojavarusteita. Jos et ole varma toimenpiteestä, ota yhteyttä ammattilaiseen tai korjaamoon.

Translate »