Öljynvaihto – Opas

Huomio: Ennen kuin aloitat, varmista, että noudatat autosi valmistajan ohjeita ja suosituksia. Auton käyttöoppaasta löydät usein tietoa sopivasta öljystä ja vaihtovälistä.

Tarvittavat työkalut ja tarvikkeet:

Hae kaupasta tai ota kotoa

 1. Oikea moottoriöljy (tarkista auton käyttöoppaasta suositeltava öljytyyppi ja määrä)
 2. Uusi öljynsuodatin (sopiva malli autollesi)
 3. Öljynsuodattimen avain tai sopiva työkalu suodattimen irrottamiseen, mikäli avaamiseen ei sovellu yleismallinen avain.
 4. Öljypohjan tulpan avain, mikäli avaamiseen ei sovellu yleismallinen avain. (yleismalliset löytyy Easy Garagen hallista)
 5. Käsineet (omat matkaan)
 6. Suojalasit (omat matkaan)

Löytyy Easy Garagen hallista

 1. Öljynkeräysastia / Öljyn keräysvaunu
 2. Öljynsuodattimen avain tai sopiva työkalu suodattimen irrottamiseen (yleismalliset löytyy Easy Garagen hallista)
 3. Öljypohjan tulpan avain (yleismalliset löytyy Easy Garagen hallista)
 4. Käsipyyhkeitä tai rättejä (löytyy Easy Garagen hallista)
 5. Alustanosturi tai autonosturi (löytyy Easy Garagen hallista)
 6. Suppilo (helpottaa uuden öljyn lisäämistä)

Työvaiheet:

 1. Valmistelu: Varmista, että moottori on hieman lämmin (ei kuumaa), jotta vanha öljy valuu helpommin ulos. Varmista, että autosi seisoo tasaisella alustalla.
 2. Nostaminen: Jos pystyy nostamaan saksinostimella. Varmista, että auto on turvallisesti nostimella. Etuperin ajettu ja nostokumit nostokohdilla auton alla. Lue nostimen ohjeet huolella ennen nostoa!
 3. Öljyn valuttaminen: Aseta öljynkeräysastia öljypohjan alle. Avaa öljypohjan tulppa käyttäen siihen soveltuvaa avainta. Anna öljyn valua astiaan.
 4. Öljynsuodattimen vaihto: Kun öljy on valunut kokonaan ulos, siirrä keräysastia öljynsuodattimen alle. Käytä öljynsuodattimen avainta tai muuta sopivaa työkalua ja irrota vanha suodatin. Ennen uuden suodattimen asentamista, voitele suodattimen tiiviste hieman uudella moottoriöljyllä. Kierrä uusi suodatin paikalleen käsin tiukasti, mutta älä liikaa.
 5. Öljyn lisääminen: Kun vanha öljy on valutettu ja suodatin vaihdettu, kierrä öljypohjan tulppa takaisin paikalleen ja kiristä se. Käytä suppiloa ja kaada uutta öljyä moottoriin. Tarkista käyttöoppaasta oikea öljymäärä.
 6. Tarkistus: Kun olet lisännyt öljyn, käynnistä moottori ja anna sen käydä muutaman minuutin ajan. Sammuta moottori ja odota muutama minuutti. Tarkista öljytaso ja varmista, että se on sopivalla tasolla eikä vuotoja esiinny.
 7. Siivous: Kierrätä vanha moottoriöljy asianmukaisesti ja hävitä vanha öljynsuodatin ekopisteessä tai sopivassa kierrätyspisteessä. Mikäli olet maksanut kierrätysmaksun, niin voit jättä öljyn ja suodattimen meille.

Muista aina olla turvallisuuden kanssa tarkkana ja noudattaa valmistajan ohjeita.

Translate »